iQwood je najbolj statično, arhitekturno in stroškovno premišljena konstrukcija lesenih hiš na trgu.

Arhitektura brez kompromisov

iQwood se prilagaja arhitekturi in ne obratno. Omogoča do 12 metrov široke razpone brez stebrov in odprte zasnove z veliko steklenih površin. Na vidni strani stene ni vidnih moznikov. Debelina stene ni omejena le na nekaj decimetrske debeline, možna je izvedba zelo tankih nosilnih sten debeline celo 9 cm. Arhitekti in projektanti z iQwood uživajo popolno svobodo – in našo popolno podporo z reševanjem detajlov, ves čas zasnove. Nič ni nemogoče.

Praktična prilagodljivost

Izvedba zunanje izolacije omogoča neomejeno prilagodljivost zasnovi, tudi v kombinaciji z jeklom. Možna je kombinacija tudi z ilovico. Izvedba senčil je preprosta, saj jih vgradimo izven konstrukcije. Utore za inštalacije lahko izdelamo vnaprej v proizvodnji, kar močno olajša montažo.

Daljša življenjska doba

iQwood ima zaradi zunanje izolacije vso konstrukcijo izvedeno na topli strani stene. Zato ni nobenega tveganja, da bi se v konstrukciji pojavil kondenz in ogrozil trdnost ali trajnost konstrukcije. Trajnost masivne kontrukcije hiše iQwood je ob pravilnem vzdrževanju in v normalnem stanju praktično neomejena.

Izjemna požarna varnost

Stena iQwood je zaradi edinstvene konstrukcije požarno veliko varnejša od zidane, betonske ali leseno skeletne stene. V primeru požara stena iQwood ne gori, ampak zelo počasi karbonizira. Na ta način ustvarja naravno samozaščitno plast pred ognjem in ves čas ohranja statično trdnost. Armirano betonske ali opečne konstrukcije imajo veliko manjšo požarno odpornost in hitreje popustijo. Tudi poplave na iQwood, za razliko od lepljenih lesenih konstrukcij, nimajo nobenega trajnega škodljivega učinka.

Odlična potresna varnost

Ker lahko stene, stropove in strešno konstrukcijo izdelamo iz enakih elementov, ti tvorijo izjemno kompaktno, trdno in zrakotesno konstrukcijo, primerno tudi za najbolj vetrovna območja. Zaradi svoje prožnosti pa je tudi potresno veliko varnejša od togih klasičnih gradbenih materialov, tudi pri najhujših potresnih sunkih.

Rekordna izolativnost

iQwood stena je svetovni rekorder v toplotni izolativnosti. Noben drug nosilni gradbeni material – vključno z lesenimi bruni ali lepljenimi nosilci – ne izolira bolje. Velika masa križno mozničenega lesa je zaslužna za izjemno toplotno akumulacijo, ki daleč presega klasično montažno gradnjo in je primerna tudi za pasivne hiše. Hkrati pa ta masivnost omogoča naravno zvočno izolacijo, boljšo kot pri klasično grajenih hišah.

Zdravju prijazno

iQwood leseni elementi niso obdelani z nobenim kemičnim sredstvom, zato ne vsebujejo alergenov ali drugih zdravju škodljivih snovi. Naravni bio iQwood zagotavlja prijetno klimo in optimalno vlažnost v zaprtih prostorih. Ker ne ustvarja statičnega naboja, je v hiši manj prahu. Ker poleg tega ni mogoč razvoj plesni, je zelo primerno za alergike. Bio masivna lesena stena nudi skoraj popolno zaščito pred visokofrekvenčnim sevanjem v okolici.

Prijetno udobje

Masivni iQwood nudi izjemno toplotno izolacijo, primerno za pasivne hiše, in je hkrati odličen toplotni shranjevalnik. Lesna masa pomaga uravnoteževati temperaturo, zato omogoča bolj učinkovito ogrevanje in hlajenje. Večplastna zrakotesna konstrukcija iQwood pripomore tudi k odlični zvočni zaščiti in ustvarja prijetno akustiko v prostoru. Na dotik je prijetno topel, prijetnega vonja in nevtralizira neprijetne vonjave.

Naravi prijazno

Konstrukcija iQwood je popolnoma naravna. Ustvarjena je iz nežno sušenega alpskega lesa, dimenzijsko izjemno stabilna in odporna proti škodljivcem. FSC certifikat dokazuje, da so vsi deli iz trajnostnega gozdarstva. Pridelava ne povečuje izpustov CO2, zmanjšuje pa jih tudi nizka poraba energije za ogrevanje in hlajenje. iQwood elementi so popolnoma reciklažni.

Spoznajmo se

Pogovorimo se o možnostih sodelovanja. Za pogovor ali srečanje nam pišite na info@iqwood.com,
pokličite na +386 51 447 222 ali pišite preko spodnjega obrazca.